Onze wijnen

Wijnbouwers met passie

Drie vrienden, Jean Mostert, René Patris en Pol Kees, kennen elkaar al vele jaren. Ze delen een passie voor wijn en wijnbo

Wijn uit de Maasvallei

Limburg is de belangrijkste wijnbouwprovincie van België. Vooral de Maasvallei is bijzonder geschikt om er kwaliteitsvolle wijnen te produceren. De Maas heeft gezorgd voor de afzet van grind in de bodem. Boven de grindlaag bevindt zich een dikke laag leem en zandleem, die zorgt voor een goede drainage van het hemelwater. De bodemsamenstelling geeft de wijnen een minerale smaak, fijne zuren en een uniek karakter. Bovendien geniet de streek ook van een zeer mild microklimaat. Omdat er een duidelijk verband is tussen het gebied en de smaak van de wijn, heeft de Europese Commissie het label Beschermde Oorsprongsbenaming Maasvallei Limburg aan de streek toegekend.

uw. In de omgeving van het Kasteel Vilain XIIII in ’t pittoreske dorp Leut, deelgemeente van Maasmechelen, hebben ze meerdere kleine wijngaarden. Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een domein van bijna 3 ha met 10,000 wijnranken.

Met Wijnbouw Vilain XIII telen we meerdere druivenrassen, waaronder Auxerrois, Chardonnay, Pinot gris, Acolon, Pinot Noir en Dornfelder. Hiermee maken we witte en rode stille wijnen, en schuimwijn.

Phone: +32 473 84 41 63
Fax: NVT
Wijnkelder kasteel Vilain XIII: Dreef 147, 3630 Leut-Maasmechelen
Postadres: Wijnbouw Vilain XIIII, Steenakkerstraat 77, 3630 Maasmechelen